OBS! Både bild och recept kommer från Annas blogg!
1 lime
vatten
1. Plocka nyutslagna fläderblommor. Var försiktig så att frömjölet stannar kvar i blommorna, det är detta som ger den mesta smaken.
2. Tvätta limefrukten noggrant och skär i små bitar.
3. Lägg fläderblommor och limebitar i en skål och mosa samman dem med en träsked så att all limesaft blandar sig med blommorna. Häll på vatten så att det precis täcker. Sätt in i kylen i 5-6 timmar.
4. Sila av och späd 1 del koncentrat med 9 delar iskallt vatten och servera. Lemonaden blir lite grumlig av frömjölet - inget konstigt alltså. Eftersom lemonaden inte innehåller någon form av konserveringsmedel, förutom syran i limesaften, ska den drickas omgående.
Så gott det låter. Inte för att jag tycker om Fläderblomsdryck men allt som kan göras själv måste ju absolut testas. Mysig och trevlig blogg du har!!! Ha en fin dag/Annelie
SvaraRaderaJa eller hur! =D Helt ärligt var jag inte så glad i fläderblomssaft förr heller, men nu tycker jag det är väldigt gott. Antagligen hjälper det till just den faktorn att man har gjort det själv - då är allt lite godare! ;-)
SvaraRadera